محمود احمدی، دبير كل بانك مركزى جمهوری اسلامی ايران خبر از تاسيس يك بانك جديد با نام «بانك نفت» داده است. وی افزوده است كه مراحل تاسيس اين بانك درحال پيگيرى است و به زودى مجوز آن صادر خواهد شد. گفته مى شود كه اين بانك براى تامين مالى صنعت نفت ايران تاسيس مى شود.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید از پايان جنگ ايران و عراق تا امروز، هيچوقت سابقه نداشته که نرخ رشد اقتصادی ايران، طی سه سال پی در پی، در چنين سطح پايينی باشد.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید «افزايش حجم مبادلات ترکيه با ايران را شايد بشود، به نوعی، يکی از نتايج شدت گرفتن تحريم های اقتصادی عليه جمهوری اسلامی به شمار آورد...به نظر ميرسد با وجود رونق در روابط بازرگانی دو کشور، ترس از واکنش منفی آمريکا و اتحاديه اروپا به شدت بر شماری از واحد های اقتصادی ترکيه سنگينی می کند.»
عادل آذر، رئيس مرکز آمار ايران، روز يکشنبه اعلام کرد که براساس آمار مربوط به سال ۸۸ ، متوسط کل هزينه يک خانوار شهری، ماهانه حدود ۸۲۶ هزار تومان بوده که اين رقم نسبت به سال ۸۷ بيش از پنج درصد رشد يافته است.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید البته مسايل اقتصادی در ايران جنبه امنيتی پيدا کرده و رسانه های رسمی کشور از تب قيمت ها صحبتی نمی کنند...ولی با توجه به شرايطی که اين قانون به اجرا گذاشته ميشود، اين خطر وجود دارد که کشور با يک جهش بسيار شديد تورمی روبرو بشود.
هفته نامه نفتی «آپ استريم» که نشريه ای بين المللی است در شماره اين هفته خود گزارشی دارد تحت عنوان « شرکت های نفتی چين در ايران پا پس می کشند.» نصير شير خانی، خبر نگار هفته نامه آپ استريم، در این مورد به رادیو فردا می گوید: « هر چند فشار آمريکا روز به روز بيشتر شده اما شرکت های دولتی چين که نقش بسيار فعالی در ايران داشتند تا کنون به کار خود ادامه دادند. ولی در ماه های اخير شرکت های چينی نيز به تدريج يا می خواهند پای خود را از ايران بيرون بکشند يا دامنه فعاليتشان را کم کرده اند.»
محمد قبله، معاون كالاهاى مصرفى حمايت از مصرف كننده و توليد كننده وزارت بازرگانی ایران، برخى گراني هاى اخير در بازار خرده فروشى هاى تهران را تاييد مى كند.
بازار ارز تهران در روزهای اخیر همچنان شاهد نوسان قیمتها بود. با این حال مقامهای دولتی وعده دادهاند که از این پس قیمت ارز «هرگز» افزایش نخواهد یافت. فریدون خاوند استاد اقتصاد در دانشگاه پاریس در گفتوگو با رادیو فردا به بررسی این وعده مقامهای دولتی ایران پرداخته است.
بر اساس گزارش خبرگزارى رويترز، ايران روز جمعه به تصميم بانك جهانى مبنى بر عدم پرداخت يك وام توسعه به جمهورى اسلامى اعتراض كرده و اين تصميم را تبعيض آميز توصيف كرده است. رادیو فردا در گفت و گو با شهنام پاكزاد، كارشناس اقتصاد در تورنتو، علت اعتراض ایران و وارد بودن آن را بررسی می کند.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید: «در مجموع چنان جوی از بی اعتمادی در کشور به وجود آمده که علاوه بر بازرگانان و صاحبان صنايع نيازمند به استفاده از ارز، همه کسانی که نقدينگی در اختيار دارند برای حفظ ارزش آن به دلار و يورو يا طلا روی ميآورند.»
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس به رادیو فردا می گوید: در حال حاضر دلار در بازار جهانی ارز در شرايط ضعف به سر می برد، حال آنکه در ايران در وضعيت نيرومندی قرار گرفته و اين نشان ميدهد که اقتصاد ايران چندان از وضعيت اقتصاد جهانی پيروی نميکند.
فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس در گفت و گو با رادیو فردا می گوید تا وقتی واحد های توليدی ايران نتوانند از لحاظ کيفيت و قيمت با کالا های خارجی رقابت کنند، واردات اين گونه کالا ها ادامه خواهد يافت.
بیشتر