مهرداد لقمانی--ریاضیات از بدو تکامل آن پیوند نزدیکی با مفاهیم فلسفی داشته است، رابطه بین جهان انتزاعی ریاضیات و جهان مادی همواره ذهن فیلسوفان را به خود مشغول کرده است.
پانزدهم ماه سپتامبر در تقویم سازمان ملل متحد، روز جهانی دموکراسی است. رادیو فردا با مهرانگیز کار، حقوقدان و فعال حقوق بشر، نسرین ستوده،حقوقدان و فعال حقوق بشر، رامین جهانبگلو، استاد فلسفه و مدیر مرکز صلح شناسی ماهاتما گاندی، حسن منصور،استاد اقتصاد در بریتانیا کامران متین،استاد علوم سیاسی و حسن فرشتیان،دین پژوه، گفتگو کرده است.
پانصد سال از تاریخ رفرماسیون گذشته است و در اروپا مراسم گوناگونی به این مناسبت انجام میشود. رفرماسیون چه پدیدهای بوده است و چه تاثیری بر تاریخ اروپا گذاشت؟
رامین جهانبگلو در تازهترین کتاب خود با پرداختن به ویژگیهای جهان امروز همچون مهاجرتهای گسترده، جهانیسازی، سرمایهداری، تکنولوژی پیشرفته و غلبه تفکر فایدهگرایی، تلاش میکند پاسخی به چیستی این آشوب و بحرانهای خاص روزگار کنونی ما بدهد.
ادموند بورک به تصور بعضی از سیاست مداران سرمشق جنبش محافظه کاران امروزی است. نگاهی به تفکرات بورک ولی نشان میدهد که بورک در زمان خود خواهان آزادیهایی بوده که با تصورات محافظه کاران افراطی امروز فرق آشکار و واضحی دارد.
به مناسبت چهلمین سالگرد درگذشت علی شریعتی، مرتضی کاظمیان،تحلیلگر سیاسی مقیم فرانسه و مجید محمدی،جامعه شناس مقیم امریکا، دو یادداشت در مورد عقاید و تاثیر افکار علی شریعتی در زادیو فردا منتشر کرده اند.
آزادی زندانیان سیاسی، کناره گیری و اعتزال دولت، انتخابات آزاد و احزاب آزاد، فعالیت اجتماعی آزاد، وحدت دو کشور آلمان شرقی و غربی منجمله از خواستها و شعارهایی بودند که کارگران و مردم عام در ۱۷ ژوئن ۱۹۵۳ در آلمان شرقی مطرح نمودند. این جنبش سراسری سرانجام توسط تانکها و نیروهای نظامی شوروی سرکوب شد.
رضا کاظم زاده،روانشناس و پزوهشگر مقیم بلژیک در سه مقاله به بررسی فیلم »فروشنده» فرهادی پرداخته است. بخش اول و دوم این مقاله در هفته های گذشته منتشر شده است.
رضا کاظم زاده،روانشناس و پزوهشگر مقیم بلژیک در سه مقاله به بررسی فیلم »فروشنده» فرهادی پرداخته است. بخش نخست این مقاله هفته گذشته منتشرر شد.
رشد دموکراسیهای غربی پیوسته نتیجهٔ اختلافات و مبارزات طبقاتی و مبارزه برای آزادی بوده است. مبارزه برای عدالت اجتماعی از یک سو و آزادی از سوی دیگر قویترین موتور رشد سیاسی کشورهای دموکراتیک است. در این مقاله نظریههای ارنست فرنکل و رالف دارندورف بازخوانی میشود که هر کدام با نگاههای متفاوتی به دو قطب این بحث، یعنی عدالت اجتماعی و آزادی میپردازند.
سینمای اصغر فرهادی، سینمای «مولف» (اوتور) در معنایی که اثر هنری را در درجه نخست نتیجه و عصاره ی «اندیشه ی» کارگردان می داند نیست، فرهادی نیز «متفکر» یا «روشنفکر» در معنایی که ما در زبان فارسی بکار می بریم و می فهمیم نیست. او در ابتدا و بیش از هر امر دیگری یک ناظر و «مشاهده گر» است. آنچه ما در فیلمهای او بر پرده ی سینما می بینیم وی پیشتر در پیرامون خویش مشاهده کرده است.
بیشتر