آزادی زندانیان سیاسی، کناره گیری و اعتزال دولت، انتخابات آزاد و احزاب آزاد، فعالیت اجتماعی آزاد، وحدت دو کشور آلمان شرقی و غربی منجمله از خواستها و شعارهایی بودند که کارگران و مردم عام در ۱۷ ژوئن ۱۹۵۳ در آلمان شرقی مطرح نمودند. این جنبش سراسری سرانجام توسط تانکها و نیروهای نظامی شوروی سرکوب شد.
رضا کاظم زاده،روانشناس و پزوهشگر مقیم بلژیک در سه مقاله به بررسی فیلم »فروشنده» فرهادی پرداخته است. بخش اول و دوم این مقاله در هفته های گذشته منتشر شده است.
رضا کاظم زاده،روانشناس و پزوهشگر مقیم بلژیک در سه مقاله به بررسی فیلم »فروشنده» فرهادی پرداخته است. بخش نخست این مقاله هفته گذشته منتشرر شد.
رشد دموکراسیهای غربی پیوسته نتیجهٔ اختلافات و مبارزات طبقاتی و مبارزه برای آزادی بوده است. مبارزه برای عدالت اجتماعی از یک سو و آزادی از سوی دیگر قویترین موتور رشد سیاسی کشورهای دموکراتیک است. در این مقاله نظریههای ارنست فرنکل و رالف دارندورف بازخوانی میشود که هر کدام با نگاههای متفاوتی به دو قطب این بحث، یعنی عدالت اجتماعی و آزادی میپردازند.
سینمای اصغر فرهادی، سینمای «مولف» (اوتور) در معنایی که اثر هنری را در درجه نخست نتیجه و عصاره ی «اندیشه ی» کارگردان می داند نیست، فرهادی نیز «متفکر» یا «روشنفکر» در معنایی که ما در زبان فارسی بکار می بریم و می فهمیم نیست. او در ابتدا و بیش از هر امر دیگری یک ناظر و «مشاهده گر» است. آنچه ما در فیلمهای او بر پرده ی سینما می بینیم وی پیشتر در پیرامون خویش مشاهده کرده است.
امانوئل کانت از قرن هیجدهم وضع قوانین اخلاقی و انساندوستانه را در روابط بین الملل پیشبینی کرده بود اما دو قرن طول کشید که جامعه جهانی به اجماعی در این مورد برسد.
کتاب پیشین هراری، استاد تاریخ در دانشگاه عبری اورشلیم، «انسان هوشمند» در فهرست کتابهای خواندنی اوباما، گیتس و زاکربرگ قرار داشت و به دهها زبان ترجمه شد. هراری با رادیو فردا در مورد کتاب جدیدش، «انسان خداگونه»، آینده انسان و جامعه بشری به گفتوگو نشسته است.
ثبتنام داوطلبان حضور در شوراها به پایان رسید؛ افزون بر ۲۸۷ هزار نفر برای نشستن روی بیش از ۳۹ هزار کرسی پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا اعلام نامزدی کردهاند.
رامین جهانبگلو در مقالهای که برای روزنامه هیندو، چاپ هندوستان، نوشته به بررسی مفاهیم «مقاومت» و «اعتراض» در جهانبینی گاندی، رهبر مقاومت مدنی هند پرداخته است. او میگوید: «رویکرد ماهاتاما گاندی به سیاست از منظر مقاومت و اعتراض فراتر از یک مفهوم تسلط بر دیگران، پادزهر بالقوه به بحران فعلی دمکراسی است.»
این مقاله در نقد نگاه توسعهمحور به زبان که "محسن رنانی" مطرح کرده است میپردازد و مدعی میشود که رویکرد توسعهای به آموزشِ چندزبانه با محوریت زبان مادری روشی بیحاصل است.
وقتی اخیراً متنی به نام محسن رنانی درباره زبان مادری دیدم آن هم با عنوان «قتل زبان مادری و تخریب توسعه در ایران» متعجب شدم و وقتی متن را خواندم بر تعجبام افزود چرا که این متن نه تحلیل درستی از مسأله و نه راه حل قابل اعتنایی برای آن مطرح میکند و در عوض سرشار از بیان انشایی و خطابی و عاطفی است.
«دغدغههای پنهان شده زیر این آرا در مورد نتایج اقتصادی جهانیشدن و پیشرفت سریع و تغییر فنآوری کاملا قابل درک است. ماشینی شدن کارخانهها همین حالا باعث از بین رفتن کارهای سنتی در کارخانهها شده و رشد فنآوری هوش مصنوعی باعث از بین رفتن مشاغل طبقه متوسط جامعهها خواهد شد و تنها مشاغل مراقبتی، خلاقانه و یا مدیریتی همچنان باقی خواهند ماند.»
بیشتر