کتاب «زندان سیاسی در ایران؛ منطقها و منابع تروریسم اسلامگرا» نوشته شهلا شفیق، جامعهشناس ایرانی، بهتازگی به زبان فرانسه در پاریس منتشر شده است.
جواد طباطبایی، نویسنده، مترجم و استاد پیشین دانشگاه تهران، که در سالهای اخیر ساکن آمریکا بود، در ۷۷ سالگی دور از وطن درگذشت، یکی از مهمترین متفکران اندیشه سیاسی ایران معاصر بود.
رامین جهانبگلو جوانان و نوجوانان معترض را آنتیگونههای ایران میداند، کسانی مثل نیکا و سارینا، از نسلی بدون روایت کلان یا ایدئولوژی که توانستهاند همدلی جامعه را به دست بیاورند.
با افزایش اعضای کمیته تایید صلاحیت روسای دانشگاهها به شش نفر، علاوه بر حضور دو عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک عضو دیگر این شورا نیز به عنوان عضو جدید کمیته منصوب شد.
کنفرانس خیام و نقش او در ایجاد پلی میان تمدنهای شرق و غرب بهانهای شد برای دیدار با اندیشمندان ایرانشناس هند و گشتوگذار در دهلی و کلکته در ایام مراسم نوروز.
مقامهای آمریکایی روز جمعه اعلام کردند، در چند فرودگاه عمده این کشور تدابیر بهداشتی و معاینه برای مسافرانی که از شهر «ووهان» چین وارد ایالات متحده میشوند، در نظر گرفته شده است.
تقی رحمانی از علاقمندان و ناقدان آثار علی شریعتی که در سالهای اقامت در ایران از آشنایان پوران شریعت رضوی بود در مصاحبه با رادیو فردا میگوید پوران شریعت رضوی ضمن ساماندهی مجموعه آثار علی شریعتی، نظر مستقل خود را از همسرش حفظ میکرد.
همان ابتدای ورود به ساختمان ریاست جمهوری در سالنی پشت شیشههای ضدگلوله نگهداریش میکنند. یکی از مستخدمهای کاخ هم موظف است که میخکهای درون گلدانها را هر روز تر و تازه کند. از عمرش حالا سی سالی میگذرد و البته ورای خاطرهای بزرگ در دورهای طوفانی در صحنه سیاسی حالا به یک جذبه توریستی هم بدل شده.
در ابتدای دهه هشتاد قرن بیستم، جنبش اتحادیههای کارگری سولیدارنوش در لهستان، نقش پیشتاز و طلایهدار در تاریخ نوین لهستان داشتند. این جنبش کارگری در رقابت با حزب سوسیالیست موجب زلزلهای شد که متعاقباً با به چلش کشین دیکتاتوریهای سوسیالیستی، انفجار درونی بلوک شرق را عملاً محقق ساخت.
اثرات و عواقب جنگ سرد را هنوز میشود به خوبی در درگیریهای سیاسی و نظامی بین کره شمالی و کره جنوبی مشاهده کرد. خطر جنگ هنوز در دریای جنوب چین وجود دارد و معلوم نیست که آیا چین میخواهد و میتواند جهت خنثی کردن خطر جنگ اتمی را به کره شمالی فشارهای لازم را بیاورد.
در کنفرانس برتنوود قرار شد ارزش پولهای کشورهای دیگر بر مبنای دلار تعیین شود. در آن زمان دلار هنوز وابسته به ارزش و مقدار ذخیره طلا در بانکهای آمریکا بود. در سالهای اول بعد از جنگ جهانی دوم هیچ رقیب اقتصادی در جهان برای ایالات متحده آمریکا وجود نداشت.
در بخش اول این رشته مقالات به رویارویی شوروی و آمریکا در رابطه با آلمان پرداخته شد. شوروی سیاست برچیدن ماشینهای صنعتی از آلمان و آمریکا سیاست بازسازی آلمان را دنبال میکرد.
بیشتر