لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۸

هیات مذاکره کننده آژانس وارد ایران شد


اولی هاينون، معاون امور پادمان های آژانس بين المللی انرژی اتمی، هدف از اين مذاکرات را حل مسائل باقيمانده بين ايران و آژانس ذکر کرد.
اولی هاينون، معاون امور پادمان های آژانس بين المللی انرژی اتمی، هدف از اين مذاکرات را حل مسائل باقيمانده بين ايران و آژانس ذکر کرد.

معاون امور پادمان و چند تن از مديران و کارشناسان آژانس بين المللی انرژی اتمی برای انجام دور نهايی مذاکرات با مقام های جمهوری اسلامی ايران و آنچه که حل مسائل باقيمانده در دو دور قبلی اعلام شده است، صبح روز دوشنبه ۲۹ مرداد، وارد تهران شدند.


به گزارش تلويزيون دولتی جمهوری اسلامی، اولی هاينون، معاون امور پادمان های آژانس بين المللی انرژی اتمی، در بدو ورود به تهران، با سازنده خواندن گفت وگوهای پيشين، هدف از اين مذاکرات را حل مسائل باقيمانده بين ايران و آژانس ذکر کرد.


اين دور از مذاکرات که به مدت دو روز به طول خواهد انجاميد در همان سطح قبلی و ميان جواد وعيدی، معاون دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و اولی هاينونن، معاون مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی صورت خواهد گرفت.


در همین حال، محمد سعيدی، معاون امور بين الملل سازمان انرژی اتمی ایران، گفته است:«ما در ۵۰ روز گذشته، دو دور مذاکره در تهران و وين داشتيم که بسيار خوب و سازنده بودند.»


دور جديداز مذاکرات، در همان سطح قبلی و ميان جواد وعيدی، معاون دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و اولی هاينونن، معاون مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی صورت خواهد گرفت.

وی افزود:«در اين دو دور، ما توانستيم چارچوب بخش عمده ای از مسائل باقی مانده را مشخص کنيم. البته بخشی از مسايلی نيز که در راهکار( مداليتی) تعريف شده بود، به اجرا گذاشته شد و با آمدن مديران آژانس به تهران، گفت وگوهای خوب و دقيقی انجام گرفت که موجب پيشرفت بسيار خوبی در حل چند مسئله باقی مانده شد.»


اين مقام سازمان انرژی اتمی ایران ابراز اميدواری کرد که در دو روز گفت وگوهای پيش رو، بخش پايانی مسايل باقيمانده تعريف، حدود آن مشخص و درباره آنها گفت وگو شود و افزود:«البته اين مسير، مسير زمان بری خواهد بود، اما دو طرف تلاش خواهند کرد با پيدا کردن راه های دقيق و منطقی، اين مسايل رابه سرانجام برسانند.»


او افزود:«انتظار ما از مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی اين است که در گزارش خود که در دو هفته آينده منتشر خواهد شد، به اين همکاری ها اشاره شود.»


گزارش البرادعی به شورای حکام


قرار است نتايج مذاکرات ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در گزارش جديد محمد البرادعی، مدير کل اين سازمان، به شورای حکام ارايه شود.


ابهام ها و مسايل حل نشده در رابطه با برنامه هسته ای ايران باعث شده که پرونده هسته ای ايران از دستور کار آژانس بين المللی انرژی اتمی خارج شود و دراختيار شورای امنيت سازمان ملل متحد قرار گيرد.


آمريکا و کشورهای غربی ايران را متهم می کنند که در چارچوب برنامه هسته ای خود بدنبال دستيابی به سلاح هسته ای است و شورای امنيت نيز تاکنون دو قطعنامه تحريمی را عليه تهران به تصويب رسانده است.


اما ايران ادعای دستيابی به سلاح اتمی را رد کرده و گفته است که برنامه هسته ای آن به منظور مقاصد صلح آميز دنبال می شود.


دور اول مذاکرات ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در روزهای بيستم و بيست و يکم تيرماه در تهران و دور دوم، روزدوم مرداد ماه در وين در چارچوب ايده ايران برای حل مسايل باقيمانده در زمينه فعاليت های اتمی تهران برای مدت دو ماه آغاز شد.



دور اول مذاکرات ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی در روزهای بيستم و بيست و يکم تيرماه در تهران و دور دوم، روزدوم مرداد ماه در وين در چارچوب ايده ايران برای حل مسايل باقيمانده در زمينه فعاليت های اتمی تهران برای مدت دو ماه آغاز شد.

در دور دوم مذاکرات در وين، جمهوری اسلامی ايران با بازديد بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی از راکتور آب سنگين اراک، تعيين چارچوب مقررات بازرسی و نظارت در تاسيسات غنی سازی نطنز و پذيرش پنج بازرس از۱۰ بازرس جديد پيشنهادی آژانس موافقت کرد.


قطعنامه سوم تحريم؛ احتمالا سپتامبر


همزمان با اين تحولات، کشورهای غربی اعلام کرده اند که منتظر همکاری ايران هستند، ولی تلاش های خود را برای تصويب سومين قطعنامه تحريم عليه تهران دنبال می کنند.


به گفته برخی ديپلمات های کشورهای غربی، احتمالا سومين قطعنامه برای افزايش تحريم ايران بر سر برنامه اتمی اش، تا ماه سپتامبر – يک ماه ديگر – در شورای امنيت به رای گذاشته خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری های بين المللی، پنج ماه بعد از تصويب دومين قطعنامه تحريم ايران، سه عضو از پنج عضو دايم شورای امنيت – کشورهای آمريکا، فرانسه و بريتانيا – خواهان تصويب قطعنامه ای تازه با هدف افزايش فشارها بر جمهوری اسلامی هستند.


اما دو عضو دائمی ديگر – کشورهای چين و روسيه – در زمينه تحريم ايران، «با احتياط» برخورد می کنند.


به نظر می رسد که کشورهای غربی منتظر نتايج گزارش محمد البرادعی هستند تا درباره اقدامات بعدی به تصميم گيری بپردازند.


در همین زمینه

XS
SM
MD
LG