در زمانهای که نگاه افکار عمومی، حتی حامیان آرمان فلسطین، به حماس دچار تنش شده، رئیسجمهور ترکیه با حمایت علنی از گروه حماس بهدنبال چیست؟
سیاست عملی و ناگزیر جمهوری اسلامی دستکم از ۳۰ سال پیش تاکنون شناسایی اسرائیل است، هرچند در پاسخ به افکار عمومی داخل کشور بهدروغ مدعی شود که کشور اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد.
وقوع «عملیات الاقصی» و ضربهای که به تنشزدایی اسرائیل و کشورهای عربی زد، روشن میکند که مردم غزه بار دیگر قربانی رقابتها و تقابلهای ژئوپلتیک و اقتصادی در منطقه و دنیا شدهاند.
جنگ غزه که با حمله غافلگیرانه حماس به جنوب اسرائیل شروع شد و با حملات متقابل سنگین ارتش اسرائیل به نوار غزه ادامه پیدا کرد، نقطه عطفی در تاریخ رویارویی اسرائیل و فلسطینیان است.
یادداشت حبیب حسینیفرد: چرا اسرائیل در حملۀ حماس غافلگیر شد؟ گزینههای اسرائیل و خطراتش چیست؟ ایران تا چه حد در معرض پیامدهای منفی و مستقیم یا غیرمستقیم اقدامات حماس قرار میگیرد؟
عملیات نظامی غافلگیرکنندهٔ «طوفان الاقصی» از سوی تشکل حماس در جنوب اسرائیل معادلات سیاسی در خاورمیانه را تغییر داده و فصلی جدید در مناسبات تقابلی اسرائیل و فلسطین گشوده است.
یادداشت علی افشاری: در اسنادی که جدیداً قائممقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار خمینی منتشر کرده، دو سند هست که نشان میدهد روحانیتسالاری پدیدهای همبسته با انقلاب بهمن ۵٧ نبوده است.
حملهٔ اخیر آذربایجان به منطقهٔ قرهباغ دو روز هم به درازا نکشید. آتشبسی که حالا به دست آمده، بهلحاظ سهم و نقش بازیگران بینالمللی، جنبههایی قابل اعتنا دارد.
سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی بهتر از دیگران متوجه وضعیت آشفته و نابسامان حکومت شدهاند و زودتر از اپوزیسیون و معترضان به سراغ سالگرد کشتهشدن مهسا امینی رفتهاند.
آنچه امروز دربارۀ فشار حکومت بر استادان و دانشجویان رسانهای میشود، شاید فقط نوک کوه یخی باشد که بخشی اصلی آن از نگاه جامعه پنهان مانده است.
نهاد ولایتفقیه، بیاعتنا به شکستهای چندباره در انقیاد دانشگاه، کماکان امیدوار به حربهٔ حذف و فضای پلیسی است. اما این شیوه با چالشهای بیشتری بهنسبتِ گذشته مواجه شده است.
جمهوری اسلامی تبلیغ میکند که با عضویت در بریکس در تحقق سه هدف غربستیزی و دلارزدایی و خنثیسازی تحریمها امکاناتی مهمی به دست آورده است. این تصور جمهوری اسلامی تا چه حد واقعی است؟
بیشتر