در میان هزاران نفری که سال ۱۳۶۰ در ایران اعدام شدند، نام یک نفر به دلیل سوابق و جایگاهش در روزنامهنگاری معاصر ایران متفاوت است؛ علیاصغر امیرانی.
چه چیزی تغییر کرده که اصلاحطلبان میخواهند در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کنند؟ تغییری در رویههای آنها به وجود آمده یا در سازوکار سیاست؟
پس از مرگ ابراهیم رئیسی، روند برگزاری انتخابات زودهنگام آغاز شد و در اولین مرحله ۸۰ نفر بهدلیل ثبتنام و همانجا وعدههای انتخاباتی اولیهٔ خود را به مدت پنج دقیقه ارائه دادند.
این رأیگیری فرصتی برای بررسی وضع سیاسی ایران است که آیا شکاف حکومت-ملت کماکان برقرار است یا تحتتأثیر تلاشها برای ایجاد همدلی نسبت به مرگ رئیسی ممکن است دستخوش دگرگونی محدود شود.
حکومت ایران بهدنبال ساختن اسطوره از کسی است که در حافظهٔ بخش گستردهای از ایرانیان به «آیتالله اعدام» مشهور است. این یادداشت وجوهی از این پروژهٔ جمهوری اسلامی را بررسی میکند.
ترکیب غالب مجلس را تندروها تشکیل دادهاند و میتوان آن را افراطیترین مجلس بعد از انقلاب و درعین حال مطلوبترین برای رهبر حکومت بهلحاظ استبدادی و تضعیف نهادهای انتخابی توصیف کرد.
انتخابات مرحلۀ دوم مجلس دوازدهم قرار است ۲۱ اردیبهشت برگزار شود. این در حالی است که آمار رسمی وزارت کشور نشان میدهد مشروعیت انتخاباتی جمهوری اسلامی کاهش چشمگیری داشته است.
وضعیت در جبهههای جنگ در حال حاضر به سود اوکراین نیست. نبرد در عرصۀ زمینی تعیینکننده است اما خود تابع عوامل دیگری است.
حملهٔ موشکی به کنسولگری ایران در دمشق نقطهعطفی در جنگ نیابتی بین ایران و اسرائیل بود. این مسیر میتواند رویارویی را به وضعی بکشاند که دو طرف طی ۴۰ سال از آن اجتناب کردهاند.
شرایط داخلی و بینالمللی و بحران انسانی در نوار غزه طی شش ماه اخیر وضعیتی را ایجاد کرد که باعث شد آمریکا برای اولین بار به قطعنامهٔ مربوط به ضرورت پایان جنگ رأی ممتنع بدهد.
دوقطبی دیدن جهان از منظر تقابل بین اسلام به مرکزیت ایران و جهان غرب در نظرگاه خامنهای امر جدیدی نیست، اما قراردادن انتخابات در تقابل با غرب از منظر «جهاد» امری نسبتاً جدید است.
جمهوری فدراتیو روسیه و جمهوری اسلامی ایران بهعنوان نظامهای پساتمامیتخواه انتخابات را فرصتی برای نمایش اقتدار و تضعیف روحیه اپوزیسیون و مأیوسسازی آنها میدانند.
بیشتر