فرنگیس حبیبی، رئیس سابق بخش فارسی رادیو فرانسه، صبح روز شنبه در هفتاد و دوسالگی درگذشت. او از سال ۱۳۷۰ روزنامه نگاری را آغاز و به مدت ۲۰ سال در بخش فارسی رادیو فرانسه کار کرده بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در نامهای به گای رایدر، دبیرکل سازمان بینالمللی کار، از او خواست تا از مقامهای مسئول جمهوری اسلامی بخواهد «حکم آزادی بیقید و شرط فعالان کارگری زندانی، از جمله جعفر عظیمزاده و پروین محمدی»، را صادر کنند.
در حالیکه رئیس دادگستری استان تهران شرایط زندان قرچک را «عادی» توصیف کرده است، وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران خبر داد که پس از ضرب و شتم زندانیان حدود ۲۰ نفر از زندانیان به سلولهای انفرادی و تعدادی از انها نیز به زندان اوین منتقل شدهاند.
سومین جلسه دادگاه هشت فعال محیط زیستی درحالی برگزار شد که گزارش جدیدی درباره تلاش ماموران امنیتی برای ساخت فیلمی جدید علیه این فعالان منتشر شده است.
چند روز پس از انتشار گزارشهایی از اوضاع ناآرام در زندان زنان قرچک، رئیس دادگستری تهران با تاکید بر «کاملا عادی» بودن شرایط در این زندان، گزارشها را «فضاسازی رسانهای» توصیف کرد.
نیروی دریایی سپاه پاسداران میگوید که پنج کشتی صیادی چینی و ۹ کشتی صیادی ایرانی را در بندر جاسک توقیف کرده است. این در حالی است که دولت ایران برای فعالیت تعدادی از شناورهای ماهیگیری چینی مجوز صادر کرده است.
کانال مستقل کارگران نیشکر هفتتپه خبر داد که اسماعیل بخشی نماینده کارگران این شرکت و سپیده قُلیان فعال مدنی، برای برای اعترافات اجباری دوباره و نوشتن «ندامتنامه» تحت «فشار شدید» قرار دارند.
فروغ تاجبخش، معروف به «مادر لطفی» از مادران زندانیان سیاسی اعدام شده در جریان آنچه «کشتار ۶۷» نام گرفته، عصر یکشنبه ۲۱ بهمن در تهران درگذشت. او که به «نماد خاوران» شهرت داشت، مادر انوشیروان لطفی یکی از این از زندانیان بود.
مبین کهرازه عضو تیم ملی بوکس ایران در راه سفر به مجارستان تیم ملی را ترک کرد و به یکباره در وین پهلو گرفت و درخواست پناهندگی داد. درخواستی که نام این ملی پوش را به فهرست دراز ملی پوشانی که ترک وطن گفتند، پیوند زد.
در حالی که تعدادی از مراجع تقلید شیعه طرح افزایش حداقل سن ازدواج دختران را «غیر شرعی» دانستهاند، آیت الله اسدالله بیات زنجانی، مرجع تقلید شیعه، کودک همسری را «غیرمشروع» و «موجب وهن مذهب» خواند.
ناآرامی و اعتراض زندانیان زن در زندان قرچک ورامین که به گفته نزدیکان زندانیان به دلیل عدم توجه نگهبانان به وضعیت یک زندانی بیمار آغاز شده بود، روز گذشته موجب دخالت مأموران گارد ضدشورش و سرکوب زندانیان شد.
براساس گزارشها پس از اعتراض گروهی زندانیان زن در زندان قرچک، در شامگاه پنج شنبه ۱۸ بهمن، ماموران این زندان به زندانیان حمله و در «محیط بسته زندان گاز اشک آور شلیک» کردهاند.
بیشتر