گفتوگوی رادیوفردا با راز زیمت، تحلیلگر مطالعات ایران در دانشگاه تلآویو، دربارۀ نقش احتمالی جمهوری اسلامی ایران در حملۀ حماس و اینکه قدم بعدی تهران در این بحران چه خواهد بود.
بهرغم رایزنیهای بینالمللی برای منصرف کردن اسرائیل، احتمال حمله زمینی اسرائیل به نوار غزه همچنان وجود دارد. این حمله چه دستاوردها و پیامدهایی برای این کشور خواهد داشت؟
بعد از آغاز جنگ حماس و اسرائیل، بسیاری بر سر اینکه حماس ادوات نظامی و مهماتش را از کجا به دست آورده، گمانهزنی کردند. یکی از کشورهایی که انگشت اتهام به سوی آن دراز شده ترکیه است.
۱۰ روز قبل از حملۀ حماس به اسرائیل، رئیس کمیتۀ دفاعی ناتو به نوار مرزی رفته بود تا کاربرد هوش مصنوعی و روشهای پیشرفتۀ دیجیتال ارتش اسرائیل برای کنترل این مناطق را از نزديک ببیند.
شرکت دولتی «قطر انرژی» اجرای طرح توسعۀ استخراج از میدان مشترک پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی جهان که در خلیج فارس قرار دارد، را آغاز کرد.
از هزینههای دولت روسیه پیداست کرملین برای جنگ طولانیمدت آماده میشود، این در حالی است که دورنمای روشنی برای مناطق اشغالشدۀ اوکراین متصور نیست.
شرکتهای شبهدولتی پدیدهای بیسابقه در اقتصاد کشور هستند که اگرچه با هدف دورزدن تحریمها ایجاد شدند، اما بهتدریج خود به یک معضل برای اقتصاد ایران تبدیل شدهاند.
گزارشهای رسیده به رادیوفردا نشان میدهد نهادهای امنیتی حکومت، همزمان با اعتراضات «زن زندگی آزادی»، فشار سیستماتیک بر شهروندان بهائی را به شیوههای جدید افزایش دادهاند.
بهتازگی سندی از انقلاب ۵۷ منتشر شده که نشان میدهد پایۀ شورای انقلاب از همان آغاز با دخالت خمینی به نحوی گذاشته شد که یک حکومت اسلامی با «رهبری دینی و سیاسی» خود خمینی تأسیس شود.
تمدید تحریمهای تسلیحاتی بهجای فعالسازی مکانیسم ماشه هم نشانگر نارضایتی اروپا از اقدامات حکومت ایران در تعهدات برجامی است و هم هزینهٔ سنگینتر فعالسازی مکانیسم ماشه را ندارد.
هم گزارشهای عمومی، هم برخی اسناد محرمانه و هم روایت مردم از شکلگیری «موج گستردهٔ مهاجرت» و نیز «افزایش شدید میل به مهاجرت» پس از سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» حکایت دارد.
تازهترین گزارش مرکز آمار ایران دربارۀ ضریب جینی نشان از روند کاهشی دارد، اما مقایسۀ این آمار با دیگر شاخصهای اقتصادی تصویر دیگری از واقعیت وضع اقتصادی مردم را نشان میدهد.
بیشتر