وضعیت در جبهههای جنگ در حال حاضر به سود اوکراین نیست. نبرد در عرصۀ زمینی تعیینکننده است اما خود تابع عوامل دیگری است.
حملهٔ موشکی به کنسولگری ایران در دمشق نقطهعطفی در جنگ نیابتی بین ایران و اسرائیل بود. این مسیر میتواند رویارویی را به وضعی بکشاند که دو طرف طی ۴۰ سال از آن اجتناب کردهاند.
شرایط داخلی و بینالمللی و بحران انسانی در نوار غزه طی شش ماه اخیر وضعیتی را ایجاد کرد که باعث شد آمریکا برای اولین بار به قطعنامهٔ مربوط به ضرورت پایان جنگ رأی ممتنع بدهد.
دوقطبی دیدن جهان از منظر تقابل بین اسلام به مرکزیت ایران و جهان غرب در نظرگاه خامنهای امر جدیدی نیست، اما قراردادن انتخابات در تقابل با غرب از منظر «جهاد» امری نسبتاً جدید است.
جمهوری فدراتیو روسیه و جمهوری اسلامی ایران بهعنوان نظامهای پساتمامیتخواه انتخابات را فرصتی برای نمایش اقتدار و تضعیف روحیه اپوزیسیون و مأیوسسازی آنها میدانند.
وقتی امانوئل مکرون در حاشیۀ نشست پاریس در حمایت از کییف از احتمال اعزام نیروهای نظامی کشورهای اروپایی به اوکراین سخن گفت، قابل انتظار بود که حتی متحدانش هم از آن استقبال نکنند.
ایران تنها کشور غیردموکراتیک در جهان نیست که انتخابات «ناسالم» برگزار میکند.
تقریباً بیسابقه بوده است که این میزان از نیروهای سیاسی، چه بهلحاظ کمّی و چه تنوع، تصمیم به شرکتنکردن در انتخابات و برخورد منفی با انتخابات بگیرند و آن را فاقد معنا بدانند.
بازداشت محمدتقی اکبرنژاد در روزهای اخیر بار دیگر موضوع سرکوب روحانیون شیعه ناراضی و منتقد داخل کشور را برجسته کرده است. لایهها و ابعاد سرکوب روحانیون مخالف و منتقد چگونه است؟
ترکیب محتمل خبرگان ششم سنخیت و تناسب بیشتری با ابراهیم رئیسی دارد و موقعیت او برای جانشینی احتمالی علی خامنهای را بهصورت نسبی تقویت میکند.
وقتی گروه موسوم به «مقاومت اسلامی عراق» به یک پایگاه آمریکا در اردن حمله کرد، این تصور قدرت گرفت که این عملیات میتواند به نقطهعطفی در تنشهای نظامی بین ایران و آمریکا تبدیل شود.
تازهترین اقدام گروههای نیابتی جمهوری اسلامی یعنی حملهٔ پهپادی به یک پایگاه ایلات متحده در اردن و کشته شدن سه سرباز آمریکایی شاید نقطهعطفی در روند تنشهای اخیر در منطقه باشد.
بیشتر